Geluid

Geluid

Elke dag wordt Streaming populairder. Bij én de gewone muziekliefhebben én de doorgewinterde hi-fi kenner. Dit mag dan ook wel!

Maar wat betekend ‘streaming’ nou eigenlijk?
Hiermee wordt een bepaalde techniek bedoeld waarbij bestanden, van muziek tot film en meer,  van de ene plaats (waar het bestand opgeslagen staat) naar de andere plaats (van waar U het bestand afhaalt). Dus in tegenstelling tot downloaden, kan U het bestand al openen terwijl het bestand nog verplaatst!

Wat betekend dit voor audio, het geluid?
Dit betekend dat als U een geluid, of zelfs filmbestand van het internet afhaalt, U dit al kan luisteren of kijken zonder te hoeven wachten tot het complete bestand al binnengehaalt is, zoals dat met downloaden is.

Hifi Sets

Met een home cinema set kan je het bioscoopgeluid in huis halen. Home cinema sets zijn er in vele uitvoeringen.
Met twee (2.1 home cinema set), vijf (5.1 home cinema set) of zelfs zeven (7.1 home cinema set) luidsprekers. Met een dvd-speler of een blu-ray speler, en van een compact alles-in-één-systeem tot losse componenten

Soundbars

 

De soundbar is een home cinema product dat steeds populairder wordt. Nagenoeg alle grote fabrikanten hebben meerdere soundbar systemen in hun assortiment opgenomen die perfect bij de tv’s van het merk passen en die ruimte besparen zonder aan kwaliteit inleveren. Maar, wat is een soundbar precies en wat zijn belangrijke punten waar je rekening mee moet houden voordat je er een koopt?

Soundbars komen in verschillende soorten en maten. Je hebt soundbars van 50cm in de breedte en soundbars van één meter breed. Daarnaast zijn er soundbars in verschillende configuraties. Zo heb je soundbars die Virtual Surround bieden. Dit houdt in dat de soundbar zelf een surround geluid verzorgt, zonder luidsprekers achter in de kamer te hoeven plaatsen. Een andere soort soundbar is de Full Surround soundbar. Met soundbars van dit type zijn er nog wel extra luidsprekers nodig achter in de kamer en ook een subwoofer is vereist. De soundbar neemt puur taak van de frontspeakers en de center speaker voor zijn rekening.

Kom gerust naar onze nieuwe lokatie aan de Leenderweg 80 te Valkenswaard.

 

HiFi HEOS Bar + HEOS 1 Duo Pack.jpgHiFi - Samsung Soundbar.jpgHiFi - Marantz Fenton systeem.jpg